ulozak
Kategorija:

Platneni menstrualni ulošci veličina XL pamučni frotir

6,00 

Cijena po komadu

Svijetlo plava
Svijetlo roza

prednosti platnenih uložaka

ulozak

Opis proizvoda

Opis

Ovaj uložak je jedan od većih uložaka namijenjen za obilnija krvarenja.  Svojom dužinom od 32 cm i širinom od 24 cm u mogućnosti je da upije svu krv ukoliko imaš jako obilne mjesečnice. Njegova široka jezgra od 3 sloja pamučnog velura sigurno će upiti sve što treba. Možeš ga koristiti i kao noćni uložak. 

Dostupan u 3 varijante

Dostupan je u 3 varijante a razlikuje se u gornjem sloju koji ide do tijela. Odaberi koji ti najviše odgovara vodeći se slijedećim smjernicama:

  • Ako ti je bitno da je uložak što tanji te nemaš obilna krvarenja, odabrat ćeš uložak od pamuka. Ako želiš da tvoja koža bude u doticaju sa ugodnim, prirodnim materijalom, raznih dezena koji ima oeko test certifikat. Materijal je blago elastičan što ulošku omogućuje da prati tvoj pokret. Ako ti krvarenja nisu preobila a obožavaš razne motive u kojima ih šivamo, tvoj izbor je ovaj uloažak.

  • Ukoliko je krvarenje srednje jačine te nemaš nagle izljeve, odabrat ćeš uložak od pamučnog frotira. Pamučni frotir je materijal koji je blago elastičan i jako mekan i ugodan za kožu. Svojim sitnim, nježnim petljicama brzo će pokupiti sav sadržaj koji dođe na njega.

  • Ukoliko je krvarenje obilno te naglo kod naglih pokreta (npr. ustajanja), odabrat ćeš  uložak od pamučnog velura. Najnježniji u ovoj kategoriji uložaka ali i malo deblji od ostalih stoga se preporuča za obilnije krvarenje.. Materijal je blago elastičan što znači da prati tvoj pokret. Ako si jako osjetljiva i sklona iritacijama, te imaš obilne mjesečnice onda je tvoj izbor ovaj uložak.

Zašto koristiti platnene uloške?

Zašto koristiti platnene uloške?

Zašto koristiti platnene uloške?

U vremenu kada se žene bore sa sve većim brojem vaginalnih infekcija, ovo su jedini platneni ulošci koji čuvaju tvoje zdravlje od odjeće sumnjivih materijala koja izaziva nadraživanje tvojih intimnih dijelova – a možeš ga nositi svaki dan.

Mnoge žene imaju potrebu za nošenjem dnevnih uložaka, čak svakog dana u mjesecu.  Posebno pojačan iscjedak u vrijeme plodnih dana zna biti prilično obilan ali i neugodan pa je biti bez dnevnog uloška gotovo nezamislivo.

Umjesto da kožu izlažeš nepoznatim kemikalijama i mirisima koje sadržavaju jednokratni ulošci, odaberi plateneni uložak koji ti ni na koji način ne može naštetiti, baš suprotno, pružit će ti sigurnost i udubnost tijekom cijelog mjeseca.

Kada koristiti pamučne uloške?

Vrijeme je da probaš platnene dnevne uloške koji osiguravaju da tvoja koža diše od jutra do navečer, čak i noću. Možeš ga nositi i nekoliko sati, čak i cijeli radni dan, prozračan je pa se i brzo posuši čak i dok ga nosiš.

Zašto odabrati Sweetmess platnene uloške?

Sweetmess mekani ulošci mogu riješiti svaki tvoj problem s kojim se surećeš prilikom korištenja sintetičkih jednokratnih uložaka, znaš li zašto?

Dodatne pogodnosti

Kako odabrati platneni uložak?

Kako odabrati platneni uložak?

Kako odabrati platneni uložak?

Kod odabira platnenih uložaka, osnovno od čeka krećemo je jačina krvarenja. Ukoliko je mjesečnica slaba tijekom cijelog ciklusa, dovoljna će biti veličina M za sve dane ciklusa. Ukoliko je srednja do jača, odaberi uložak L veličine. Ukoliko je jako obilna, uložak XL je pravi izbor za tebe. Ukoliko je krvarenje različito na početku, u sredini i na kraju ciklusa, prilagodi veličinu uloška takvom krvarenju. Također, ukoliko noću jače krvariš ili nemirno spavaš odaberi i veći uložak za noć.

Kod odabira materijala vodi se ovim informacijama:

Za koga su nastali ovi platneni ulošci?

Za koga su nastali ovi platneni ulošci?

Od žene za ženu!

Ovi pamučni ulošci nastali su od žene za ženu. Nikakvi konglomerati ne stoje iza mene. Ja ne štancam uloške na milione količina. I uvijek mi je stalo do toga kako će tvoje tijelo reagirati na uložak koji sam ja napravila za tebe.

Zato ja i moje mašine vodimo računa od početka do kraja. Pazim na svaki šav svakog proizvoda. Ručno slažem svaki sloj materijala da bi tvoje tijelo imalo osjećaj udobnosti i nježnosti koje zaslužuje u ovom zahtjevnom vremenu. Ja biram sve – od konca, do tkanine i dezena. Ja stojim iza svakog testiranja prije nego sam bilo koji paket uložaka poslala tebi. Osmislila san i način i tehniku kojom je izrađen baš svaki uložak koji ćeš ti nositi. Zbog čega ti možeš pouzdano voditi svoje bitke svaki dan, jer imaš nekog tko je poduzeo sve što može da bi se ti osjećala dobro.

spremi svoj uložak u košaricu!

Svijetlo plava
Svijetlo roza

Kako održavati platnene uloške?

Kako održavati platnene uloške?

Održavanje uložaka

Prva pomisao na korištenje platnenih uložaka je „ OK, sve jasno ali kako da ih perem, može li se to uopće“. Naravno da može i treba, to im je smisao, da ih koristiš iznova i iznova.

Sigurna sam da ti sada prolaze slike naših baka kako su robu prale na potoku i iskuhavale u loncima na pećima na drva. Neka te ovo ne prestraši. Ne moraš na potok i ne moraš imati lonac od 50 L kako bi prala svoje platnen uloške. Održavanje platnenih uložaka je jako jednostavno, pogotovo u današnje vrijeme kada nam je život bez perilice rublja nezamisliv.

Dnevne platnene uloške možeš prati u perilici rublja s ostalom odjećom baš kao što pereš i donje rublje. Gaćice sigurno ne odvajaš i ne pereš posebno, tako isto ne moraš ni dnevne platnene uloške. Jedini izuetak kada bi ih prije pranja u perilici trebala isprati je ako ti je slučajno procurila krv na njega prilikom nošenja tampona ili menstrualn čašice ili pak ako te je mjesečnica iznenadila i došla u neočekivano vrijeme. Tada uložak namoči u hladnoj vodi i isperi a potom peri dalje u perilici s ostalom robom na 60 ili 90 stupnjeva. Ako su ostale fleke, prije perilice ga namoči u vodu sa sredstvaom za mrlje.

Kod menstrualnih uložaka je malo drugačija priča baš zbog toga što su oni namijenjeni da ih nosiš u vrijeme mjesečnice.

Sigurno se sada pitaš

Ukoliko se pridržavaš uputa o načinu održavanja koji su niže navedeni, tvoji ulošci mogu biti čisti i nakon puno puta korištenja. Krv se sasvim lako opere i ne ostaju mrlje samo je bitno da se isperu u hladnoj vodi. Prema istraživanjima mikrobiologa, većina poznatih baktreija ugiba na temperaturi od 60 stupnjeva a skoro sve na 90 stupnjeva. Tako da nemaš brige oko toga, a posebice što znaš da mjesečnica nije bolest pa tako i takva krv nije niti zaražena.

Imaš nekoliko opcija kada je riječ o održavanju platnenih uložaka a ti odaberi onu koja tebi najviše odgovara. Imaj na umu de je opcija 1.najbolja ako želiš imati potpuno čiste uloške, bez tragova mrlja.

Uloške možeš prati jedan po jedan, skupiti ih nekoliko ili pak čekati kraj mjesečnice i sve ih tada prati. Najbolje ih je prati odmah nakon korištenja ali naravno da to nije uvijek moguće, stoga ne brini ako nemaš vremena svaki dan za to.

  1. Prva opcija je da uloške namočiš u hladnoj vodi ( ovo je važno, hladna voda, nikako ne topla ili vruća jer se tada krv teže opere). Zatim ih ocijediš, po potrebi ispereš pod mlazom hladne vode i zatim staviš na namakanje u posudi s vodom i sredstvom za mrlje. Najbolje je da tako ostaviš preko noći ili 12 sati i mrlje će bez ribanja nestati. Sada imaš gotovo čist uložak, ubaci ga u perilicu s ostalom odjećom na temp.od 60 stupnjeva a možeš i na 90 stupnjeva i nema straha od nikakvih tragova na ulošku.

  2. Druga opcija je da uloške staviš u perilicu (bez prethodnog namakanja i ispiranja) na program pretpranja na niskoj temperaturi s uključenom centrifugom. Kada program završi u perilicu dodaj ostalu odjeću i nastavi prati na uobičajenom programu na temp. Od 60 ili 90 stupnjeva.

  3. Sve ove koraka možeš odraditi i ručno ako baš voliš ručno pranje rublja.

  4. Nakon ispiranja uloške možeš odložiti i čekati do pranja u perilici ali ovo nikako nemoj raditi ako nećeš barem idući dan nastaviti s pranjem. Može se razviti plijesan i gljivice a to nikako ne želiš na svom ulošku.

Savijet više!

Kako bi perilica bila sigurna za pranje tvog rublja pa tako i platnenih uložaka, savjetujemo ti da povremeno upališ program samočišćenja perilice (ukoliko tvoja perilica ima ovaj program) ili upali praznu mašinu na 90 stupnjeva.

Česta pitanja

Česta pitanja

1. Kako naručiti?

2. Kako odabrati platneni uložak za sebe?

Kod odabira platnenih uložaka, osnovno od čeka krećemo je jačina krvarenja. Ukoliko je mjesečnica slaba tijekom cijelog ciklusa, dovoljna će biti veličina M za sve dane ciklusa. Ukoliko je srednja do jača, odaberi uložak L veličine. Ukoliko je jako obilna, uložak XL je pravi izbor za tebe. Ukoliko je krvarenje različito na početku, u sredini i na kraju ciklusa, prilagodi veličinu uloška takvom krvarenju. Također, ukoliko noću jače krvariš, odaberi i veći uložak za noć.

Kod odabira materijala vodi se ovim informacijama:

3. Kako prati platnene uloške?

Uloške možeš prati jedan po jedan, skupiti ih nekoliko ili pak čekati kraj mjesečnice i sve ih tada prati. Najbolje ih je prati odmah nakon korištenja ali naravno da to nije uvijek moguće, stoga ne brini ako nemaš vremena svaki dan za to.

Dnevne platnene uloške možeš prati u perilici rublja s ostalom odjećom baš kao što pereš i donje rublje. Gaćice sigurno ne odvajaš i ne pereš posebno, tako isto ne moraš ni dnevne platnene uloške. Jedini izuzetak kada bi ih prije pranja u perilici trebala isprati je ako ti je slučajno procurila krv na njega prilikom nošenja tampona ili menstrualne čašice ili pak ako te je mjesečnica iznenadila i došla u neočekivano vrijeme. Tada uložak namoči u hladnoj vodi i isperi a potom peri dalje u perilici s ostalom robom na 60 ili 90 stupnjeva. Ako su ostale fleke, prije perilice ga namoči u vodu sa sredstvom za mrlje.

Savijet više!
Kako bi perilica bila sigurna za pranje tvog rublja pa tako i platnenih uložaka, savjetujemo ti da povremeno upališ program samočišćenja perilice (ukoliko tvoja perilica ima ovaj program) ili upali praznu mašinu na 90 stupnjeva.

4. Da li će ulošci promočiti?

Menstrualni ulošci sadrže nepropusnu tkaninu po cijeloj stražnjoj površini uloška a jezgra uloška se sastoji od nekoliko slojeva bambus frotira ovisno o modelu uloška. Kada krv dođe u jezgru uloška, ona se tu zadrži i tek onaj višak koji jezgra ne može zadržati prođe pokraj. Ali ne brini, tu nastupaju još 2 sloja tkanine i nepropusni sloj tako da sve ono što prođe mimo jezgre zadrži se na tkanini i zbog nepropusnog sloja ne prođe dalje na odjeću. Tvoja odjeća tako ostaje suha i čista. Naravno, uloške je potrebno redovno mijenjati kako bi sve navedeno funkcioniralo.

5. Kud s korištenim platnenim ulošcima?

Platnene uloške možaš koristiti i kada nisi doma, kada si na poslu, putovanju, u shopingu, u školi ili na fakultetu, ma bilo gdje. Stavi ga u svoju omiljenu nepropusnu torbicu ili wet bag. Torbice su sašivene od dva potpuno odvojena pretinca kako bi mogla držati čiste i korištene uloške potpuno odvojene a sve u istoj torbici. Također, torbica je dizajnirana kao kozmetička torbica kako bi bez srama mogla koristiti uloške bilo gdje, bez radoznalih očiju okoline. Pravi se da ideš u toalet popraviti šminku a ne promijeniti uložak. Torbica će zadržati sav sadržaj unutar sebe, tj. neće procuriti pa si mirna sve do dolaska kući.

6. Da li ulošci imaju neugodan miris

Menstruacija tj. krv sama po sebi nema intenzivan miris. Ono na što smo navikli kod sintetičkih uložaka nikako nije isto i kod platnenih. Kod sintetičkih uložaka krv doalzi u doticaj s raznim kemikalijama i parfemima unutar samog uloška i zato se često osjeti neugodan miris. Kod platnenih uložaka nema neugodnih mirisa jer su ulošci bez umjetnih mirisa i bez kemikalija. Čak i da ga ne opereš odmah, uložak se neće usmrditi.

Karakteristike materijala

Karakteristike materijala

Karakteristike materijala

Informacije o dostavi

Informacije o dostavi

Kada zaprimimo uplatu na naš račun, krećemo u izradu tvoje narudžbe. Rok izrade narudžbe je max 15 dana, ukoliko dođe do promjena obavještavamo te o tome.

Diljem Hrvatske robu šaljemo putem BOX NOW PAKETOMATA i GLS dostavnom službom.

Ukoliko želiš sama podići svoj paket na nekom od paketomata u tvom mjestu stanovanja i pri tom uštediti, odaberi paketomat BOX NOW dostavu a ukoliko želiš da ti naručeno stigne na tvoja kućna vrata odaberi GLS dostavu. Kod popunjavanja adrese na koju želiš primiti narudžbu, dodaj i broj mob kako bi te dostavljač mogao kontaktirati prije same dostave.

U inozemstvo robu šaljemo putem Hrvatske pošte, kao paket kako bi stigao sigurno i na vrijeme.

Creative02 1920x1080

Za narudžbu iznad 80 € tvoj paket ti
stiže besplatnom dostavom.

Koristimo samo
prirodne materijale

Podijeli s prijateljima